5,2 тона контрабандни дини задържаха на Капитан Андреево

14:31, 18 май 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Митническите служители на Капитан Андреево предотвратиха опит за внос на контрабандни дини. Дините са открити  в камион с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Пред митническите органи шофьорът на камиона е представил документи, според които превозваната стока са зеленчуци и плодове, сред които и 400 кг дини.

Въпреки редовността на документите камионът е селектиран  за рентгенова проверка, при която има съмнение за натоварено по-голямо количество от декларираното по документи. След последвалата физическа проверка митническите служители са установили, че в камиона са натоварени 16 палети с дини с общо тегло 5,6 тона, от които  5,2 тона не са  декларирани.

На шофьора на товарния камион, турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците и ще му бъде наложена глоба в размер от 100 до 200 от митническата стойност на стоката.

Нарушителят се е възползвал от правото си на споразумение по образувано срещу него в Митница Бургас административно-наказателно производство и доброволно е заплатил публични държавни вземания в размер на 3 250 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама