С клип на Пето училище Сливен влезе в класацията за „Европейския ден без асансьори”

14:46, 18 май 16 25 612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Сливен влезе в класацията на клип за инициативата ,,Ден без асансьори". Възпитаниците на Пето училище грабнаха второто място и награда от 100 лв за своята креативност”, с радост сподели за Topnovini.bg една от организаторките на проявите в Сливен Силвия Тачева.

Певецът  Веселин Маринов се присъедини в Сливен към инициативата „Европейския ден без асансьори”. Изпълнителят бе в града под Сините камъни за концерт, а  в свободното си време се включи в своеобразната проява.

В сградата на Общината той, заедно с кмета Стефан Радев, приветстваха групата ученици от Пето училище, представители на спортни клубове, школи и други активисти, който участвахат в дейностите по повод  „Европейския ден без асансьори”.

Проявите се организират по инициатива на Международната асоциация за спорт и култура /ISCA/ като част от целогодишната кампания Now We MOVE, чиято цел е да раздвижва все повече европейски граждани в събития, свързани с физическата активност и спорта.

Изкачване по стълбите на хълма в парк „Юнак” бе  едно от събитията, което предизвика интерес и с което се отбеляза  европейската инициатива.

Програмата включи още състезания за най-бързо изкачване на стълби в СОУ „П. К.Яворов”, ОУ „ Д. Петров” и ОУ „Елисавета Багряна”; Символично „затваряне” на достъпа до асансьорите и движение по стълбите в Областната управа, РЗОК – Сливен, Природен парк „Сините камъни” и Европейския център „Европа директно”.

Ученици от спортните клубове, школи и други в Европейския ден без асансьори дефилираха пред сградата на кметството и по Ларгото

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама