Предимствата на оглеждане на деца в семейна среда разглеждат на обучение в Сливен

15:03, 18 май 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обучение „Семейни и базирани в общността алтернативни форми на грижа за децата и услуги за подкрепа“ се провежда в два дни /18-19.05/ в Сливен.

Проявата се организира от британската неправителствена организация „Надежда и домове за децата“ – клон България.

Фокус на дискусиите днес са децата от 0 до 3 години. Разглеждат се теми като последиците от институционализацията на децата и какви са предимствата на оглеждането им в семейна среда. Ще бъдат дискутирани и типичните за региона проблеми, предизвикателства и постигнатите успехи в сферата на деинституционализацията. Ще бъде представен моделът на „Надежда и домове за децата“ за активна семейна подкрепа, както и алтернативните форми на грижа за децата и кой оказва тази подкрепа.

На откриването днес присъстваха областният управител Татяна Петкова и заместник-областният управител Веска Вълчева. Участници в обучението са членовете на Областния координационен механизъм по деинституционализация /ОКМД/.

Целта е да се повишат професионалните компетенции при работа с деца, екипността и взаимодействието. Участниците ще разширят своите знания за работата на ОКМД и как да търсят най-доброто решение за всяко едно дете и семейство.

През утрешния ден акцентът ще бъде върху спецификата и особеностите при подкрепата на децата с увреждания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама