Забравени камари с клони притесняват червеноводчани, алармира общински съветник

15:05, 18 май 16 / Политика 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Освен усиленият трафик през Червена вода, който бе пренасочен поради ремонта на моста край село Писанец, отскоро живеещите в селото са длъжни да се съобразяват и с камарите изсечени клони, разхвърляни по протежението на цялата улица, която го свързва с лесопарк "Липник".

Това сигнализира общинският съветник от "Патриотите, ВМРО, Глас народен" Иво Пазарджиев.

Той информира, че по улицата преминават постоянно множество автомобили, тъй като за червеноводчани тя представлява естествена връзка с областния център. Това е наложено поради натоварването на пътя Кубрат-Русе в отсечката Червена вода-Русе от колоните от ТИР-ове, които се образуват през деня.

Сигналът за въпросните клони е подаден на общинския съветник от жители на селото, живеещи в непосредствена близост. "Те са в постоянно притеснение за себе си и собствеността си, тъй като според тях съществува възможност множеството камари дървесина, която вече е суха, да бъде умишлено подпалена", съобщават по този повод от пресслужбата на групата в местния парламент.

Преди да бъде положен новият асфалт фирмата-изпълнител планово е извършила изрязване на растителността край пътя. Единствено прибрани и извозени са по-едрите дървета.

В тази връзка Пазарджиев пита кмета на Община Русе Пламен Стоилов за фирмата-изпълнител, която е извършила ремонтните действия на посочената пътна отсечка, както и за задълженията й, свързани с извозване на отпадъците от извършените ремонтни дейности и евентуалните санкции при "проявена немарливост". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама