Омбудсманът на Пловдив настоява за обществено обсъждане за сливането на две училища

15:48, 18 май 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В приемната на омбудсмана на Пловдив Борислав Стаматов е постъпил сигнал от Величка Георгиева и Ани Добранова , придружен с копие от подписка, подписана от повече от 50 човека срещу вземането на решение за сливането на ОУ "Георги Бенковски" и ОУ "Душо Хаджидеков.

В сигнала се посочват множество доводи против преобразуването. Един от тях е, че разстоянието между двете училища е голямо, повече от 2 километра, а и се пресичат големи и натоварени булеварди, което е опасно за малки деца.

Публикуваме пълния текст на становището:

"До обществения посредник стигна информация, че в сутрешните блокове на две от националните телевизии са показани репортажи от двете училища, в които разтревожени родители са изразили безпокойството си относно нормалното функциониране на двете училища за в бъдеще и неприемане промяна на условията, с които децата им са свикнали.

Във връзка с подадения сигнал и възникналото напрежение сред родителите и децата на двете училища , моля да разпоредите извършване на проверка по случая и по възможност провеждане на обществено обсъждане на възникналия казус , с оглед намиране на решение, което да удовлетворява в най-голяма степен засегнатите страни". Към становището на омбудсмана са приложени сигналът на родителите и подписката.

Писмото на обществения посредник е адресирано до председателя на Пловдивския общински съвет Савина Петкова и зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама