17 държави представят традиционната си кухня във Велико Търново

16:13, 18 май 16 / Култура 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Велико Търново стана домакин на Международния кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“. Форумът се провежда в 7 български града с цел кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъдат събрани по едно и също време в България.   На официалното откриване в Интерхотел Велико Търново присъстваха заместник-кметовете проф. Георги Камарашев и Снежана Данева-Иванова, директорът на дирекция „Култура и туризъм“ Нелина Църова и посланиците на Египет, Венецуела, Белгия, Румъния и България.

 По традиция, гостите на фестивала бяха посрещнати с хляб и сол от ученици от ПГТ „Петър Берон”  и самодейна група от с. Балван. Атрактивно се представиха и шеф-готвачите от Кулинарната академия, които приготвиха традиционни храни от цял свят. До края на деня всеки посетител може да опита от кулинарните изкушения и да се запознае със специфичните особености на ястията от различните държави.

Гостите ще имат възможност да закупят специално изработени от децата на Велико Търново сувенири. Приходите от благотворителния базар, както и средствата от символичната входна такса ще бъдат предоставени в подкрепа на Програма "Ин Витро" на Община Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама