Полицейска кола горя по време на протест в Париж

17:03, 18 май 16 / Свят 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама полицаи се разминаха на косъм от смъртта, след като автомибилът им беше запален по време на демонстрация на Площада на Републиката. Инцидентът се случи по време на протест, организиран от полицейският профсъюз „Алианс“ под надслов „Демонстрации срещу омразата към ченгетата“, съобщава "Паризиен".

Органите на реда протестираха с искане правителството да приеме по-строги мерки срещу хората, които нападат служители на реда. По време на обедната си почиква органите на реда в над 60 града в страна се събраха на демонстрации. Те протестираха срещу почти ежедневните сблъсъци с противниците на реформите в Закона за труда, предлагани от правителството, които протестират вече близо месец.

Президентът Франсоа Оланд съобщи вчера, че над 350 полицаи са били ранени през последните седмици при сблъсъци с демонстранти.  

Наред с протестите на полицаите, който бе организиран на Площада на Републиката, имаше и неразрешен от властите контрапротест.

Полицията разпръсна със сълзотворен газ около 300 контрапротестиращи, които скандираха "Ченгета, свине, убийци" и "Всички мразят полицията".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама