4 нови съдии в състава на Пловдивския апелативен съд

17:26, 18 май 16 25 2316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Велина Антонова, Милена Рангелова, Катя Пенчева и Веселин Ганев са новото попълнение в съдийския състав на Апелативен съд - Пловдив. Четиримата встъпиха официално в длъжността на апелативен съдия днес. Съдиите Антонова, Рангелова и Ганев ще работят в наказателното отделение на съда, а съдия Пенчева – в търговското.

Назначаването им е след проведен конкурс за повишаване в длъжност и преместване и решение на ВСС от април 2016 г. Въпреки сериозната конкуренция и многобройни кандидати за свободните щатове в двете отделения на Пловдивския апелативен съд, четиримата постигнаха най - висок успех на конкурса, обявен от ВСС.

На тържествената церемония по встъпването им като съдии в Апелативен съд - Пловдив присъстваха съдебният състав и членовете на ВСС Галя Георгиева, Милка Итова и Димитър Узунов. Председателят на съда Магдалина Иванова и гостите приветстваха новите новите съдии и им пожелаха здраве и високи професионални успехи.

Четиримата нови съдии заемат овакантените места след пенсионирането на съдиите Красимира Ангелова, Евдокия Кемалова, Веселина Симеонова и Недялка Василева. До участието им в конкурса за повишаване в длъжност и преместване Велина Антонова, Милена Рангелова и Веселин Ганев са работили като съдии в Окръжен съд - Пловдив, а Катя Пенчева – като съдия в Окръжен съд - Пазарджик. Четиримата са възпитаници на Юридическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски“ и имат най-високия ранг в съдебната система – „съдия във ВКС и ВАС“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама