Спортът завладява Плевен в следващите 10 дни

17:46, 18 май 16 / Спорт 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спортната програма на Плевен е богато наситена през следващите 10 дни, информира експертът към отдел "Спорт" на общинска администрация Таня Митранова на пресконференция днес.

Първото събитие в календара е боксовият турнир "Александър Владимиров", който ще се проведе от 19 до 21 май в Спортната зала на Медицинския университет. В четвъртък вечерта ще се състои кантарът за състезателите, първият кръг ще е на 20-и, а финалните битки на 21 май. Официалното откриване е от 17:00 часа в събота.

Припомняме, че турнирът се организира от БК "Мизия 80", чиито президент и старши треньор е световният шампион Александър Владимиров. Входът е безплатен.

Турнир по скокове на батут ще има на 21 май в зала "Балканстрой". Официалното откриване е от 15:00 часа.

Отново в събота, 21 май, във волейболната зала на комплекс "Спартак" ще се състои традиционният турнир по художествена гимнастика "Купа Плевен". Официалното откриване е от 12:30 ч.

Същия ден ще има и пешеходен поход, който ще започне в 8:30 часа от началото на парк "Кайлъка". Походът ще стигне до хижа "Среброструй".

От 9:00 ч. на 22 май, ще бъде даден старта на най - мащабната спортна проява за месеца - Плевенският маратон на приятелството.

На 24 май ще има дуатлон, като старт на трасето е бензиностанцията в началото на "Кайлъка", а финалът е на хотел "Кайлъка". Откриването е в 10:00 часа, а награждаването е определено за 13:00. В тази връзка кметът Георг Спартански подчерта, че за осигуряване безопасност на участниците, трасето ще бъде затворено за автомобили до приключване на събитието.

На 28 май, във връзка с Деня на спорта, се организира "Ден на предизвикателството". 10:00 часа на спирка "Моста" започва масово ходене до бригадирска поляна. Възможност за изява ще имат и любителите на велосипедите, които обаче ще се движат по велоалеите.

Последното спортно мероприятие е отбелязване Седмицата на активното движение, което се организира от скаутските клубове от 23 до 28 т. м. Мястото на провеждане е Градската градина на Плевен, а проявите са определени след 17:00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама