Арест за фенове, нападнали благоевградски полицаи

17:52, 18 май 16 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благоевградският магистрат Екатерина Николова постанови в открито заседание постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо столичаните Ивайло Димитров и Юлиян Христов, арестувани за ексцесиите на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, по време на мача между Левски и Пирин.

Феновете на Левски са обвинени по два текста от Наказателния кодекс - за едро хулиганство, заплахи за живота на полицейски служители, както и грубо погазване на обществения ред. 

В резултат на извършените от тях действия са ранени полицаите Костадин Миладинов и Стамен Папански, изтъкна в съдебната зала прокурорът по делото.

Христов и Димитров са криминално проявени. Ивайло е лежал в затвора за друго тежко криминално престъпление. Юлиян пък в момента е в изпитателен срок на постановена условна присъда за причиняване на средна телесна повреда.

Други трима от агитката на гостуващия тим на стадиона в Благоевград, са привлечени като обвиняеми за хулиганство и действия, изразяващи се в неуважение към обществото.

"Момчетата са малтретирани от полицаите в Благоевград. Те са задържани не на стадиона, а на магистралата, на път към София. Други фенове, които също са бити, са получили лекарска помощ в "Пирогов". Едно от момчетата, което е на 20 години - Петър Симеонов, е изпаднал в шок след малтретиране и е настанен в благоевградската болница", каза очевидецът на екшъна Веселин Иванов, който също е от София. 

Първоначално задържаните след мача фенове бяха 8. Трима от тях напуснаха килията след изтичане на 24-часовото им задържане по Закона за МВР. 

Ивайло Димитров и Юлиян Христов имат възможност да обжалват днешното определение пред Окръжен съд-Благоевград на 26 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама