Триумф на търговищкия ансамбъл „Шарено герданче” на два фестивала във Велико Търново

17:53, 18 май 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детски фолклорен ансамбъл „Шарено герданче” към Младежкия дом в Търговище, с ръководители Светла Стаменова и Анжела Георгиева, се завърна триумфално с 18 награди от ХХ-я юбилеен Старопланински събор „Балкан фолк” във Велико Търново и Седмия български национален шампионат „Евро фолк”.

Хорът на ансамбъла, вокалната група и танцовия състав спечелиха почетна грамота и почетен знак за участието си в "Балкан фолк". Почетни грамоти получиха и индивидуалните изпълнители на „Шарено герданче”. Формацията си спечели и препоръки като цяло, на вокална група, хор, танцов състав и на индивидуални изпълнители  за участие в Европейския шампионат в Несебър и Слънчев бряг.

От националния шампионат "Евро фолк" ансамбълът завоюва още диплом,  златен медал  и препоръка за участие в Световния шампионат „World Folk”, номинация за Grand Prix „Златен Орфей” с плакет. Последната номинация дава право на състава да участва в крайното класиране за голямата награда – Гранд при „Златен Орфей”.

Според двете ръководителки Светла Стаменова и Анжела Георгиева, „Шарено герданче” има огромен шанс да спечели голямата награда, защото жури и публика са били очаровани от изпълненията на децата. „Всички имаха възможност час и половина  да се наслаждават на изпълненията, а след участието ни организатори и жури изказаха своите поздравления, като отбелязаха ,че колективът работи на професионално ниво”, споделиха те.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама