Управленският екип на Сливен желае да отвори нова страница в отношенията с бизнеса

18:19, 18 май 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-кметът по икономическо развитие инж. Стоян Марков участва в конференция на тема "Как да правим бизнес - предприемачество и "Start up"?", която се проведе в общинската зала "Май" и беше организирана от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

 "Темата на конференцията е актуална в настоящия момент, когато са стартирали и предстои да стартират нови програми в подкрепа на бизнеса, свързани с модернизация, иновации и нови работни места. С периодичните срещи, които организираме заедно с Агенцията, насочени към местния бизнес и младите хора, искаме да покажем, че новият управленски екип в Общината желае да отвори нова страница в отношенията с бизнеса и да предизвика инвеститорски интерес". Това заяви заместник-кметът по икономическо развитие инж. Стоян Марков при откриването на форума. Той приветства участниците и от името на кмета Стефан Радев и изрази надежда, че след това събитие всеки от тях ще си тръгне с нова бизнес идея, която ще пожелае да реализира в бъдеще.

Заместник-кметът по икономическо развитие представи проект на Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Община Сливен и издаване на сертификат клас В, който е качен на сайта на Общински съвет - Сливен. На предстоящата сесия на местния парламент предстои нейното гласуване и приемане. Инж. Стоян Марков посочи, че до момента няма предложени и приети подобни нормативни документи от местната власт.

На конференцията бяха обсъдени начините за финансиране на стартиращи компании, бяха представени примери за успешен стартиращ бизнес, стъпките от бизнес идея до успешен бизнес модел и др.  Лектори бяха представители на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Участие взеха заместник-областният управител Веска Вълчева, Тодор Иванов, регионален представител на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия за области Сливен, Ямбол и Бургас, представители на бизнеса, млади хора с бизнес идея, която предстои да бъде реализирана, и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама