Шарен карнавал на биоразнообразието събира на една сцена бургаските деца

18:58, 18 май 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За шести път в Бургас ще се състои забавният и шарен карнавал на биоразнообразието, който събира на една сцена най-малките жители на града, съобщиха от Общината. Малчуганите ще бъдат маскирани и костюмирани като невероятни и съвсем истински животни, растения и рециклирани същества.

Карнавалът е на тема „Малките жители на града представят дивите обитатели на Бургаските езера“.

Децата от местните детски градини ще дефилират на откритата лятна сцена „Охлюва“ в Морската градина на 27 май (петък) от 17.00 часа.

Това е един природозащитен празник, на който участниците ще разкажат кой вид представят и какво знаят за него, а по-възрастните им помощници (учители, родители, баби и дядовци), ще демонстрират невероятните си способности да покажат нашите редки видове чрез костюми, маски, шапки, боди-арт, сценки и т.н.

Карнавалът е добра възможност за бургазлии да научат колко важен е нашият град за опазването на природата, колко ценни видове живеят в езерата около нас, както и факта, че няма друг такъв голям град не само в България, но и в Европа, в границите на който да се наблюдават толкова различни и редки видове, през който минава миграционния път на птиците и има дори резерват (Атанасовско езеро).

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в бургаските езера, за „най-зелен” костюм, за най-ефектно и артистично дефилиране, за най-добра и оригинална изява – пресъздаване на приказка, басня, авторска творба, танц и др.

За победителите и за всички участници ще има награди и лакомства, осигурени от организаторите.

В празника може да се включи и индивидуално всеки, който желае на място и без предварителна заявка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама