Пломбирани съоръжения, 9 акта и глоби за 33 000 лв. отчете за месец РИОСВ-Русе

23:26, 18 май 16 25 221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе направиха 92 проверки в 85 обекта от контролираната територия. От тях 53 са съгласно плана за контролната дейност, а 38 – извънредни. Това отчетоха днес екоинспекторите от крайдунавския град.

За спазване на екологичното законодателство са дадени 56 предписания, съставени са 9 акта за установяване на административни нарушения. Директорът на РИОСВ-Русе е издал 15 наказателни постановления на обща стойност 33 000 лв.

Акценти в контролната дейност през април са били проверките за чистотата на дерета и речни корита по заповед на министъра на околната среда и водите и проверките на потенциално опасните обекти, съгласно заповеди на областните управители. Проверени са 6 обекта в Област Русе. Осъществено е пломбиране на част от съоръженията на Петролната база в с. Пиргово, собственост на „Нафтекс петрол” ЕООД, във връзка с прекратяване на дейността й.

Експертите на РИОСВ-Русе са взели участие в комисия по приемане на биологичната рекултивация на две депа във община Ветово. През април са проверени 42 доклада на оператори по изпълнение на условия в Комплексните разрешителни. През месеца се проведоха и комисии за отреждане на площадки в Главиница и Цар Калоян за загробване на животни. Такива предстоят да се проведат във всички общини от контролираната територия.

Охраната на Поддържания резерват „Сребърна“ пък е извадила две самоделни лодки и три мрежи от водните огледала под местността „Коджа баир“. Мрежите за незаконния риболов са прибрани в управлението на резервата. Размножителният период в колонията на къдроглавия пеликан протича без проблеми. Не са констатирани други нарушения на режимите в резервата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама