РУ става член на Националния алианс за социална отговорност

06:24, 19 май 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският университет става член на Националния алианс за социална отговорност, реши Академичният съвет. Националният алианс за социална отговорност е национална организация, обединяваща организациите, работещи за хората с увреждания и други социални групи, и реализираща партньорство с националните организации на самите хора с увреждания, с държавата и общините в тази област, съобщават от РУ "Ангел Кънчев".

Официалното подписване на документа за членство ще бъде днес, 19 май. Председателят на Националния алианс за социална отговорност - Георги Георгиев ще бъде в Русенския университет освен за формализиране на участието на висшето училище в НАСО, а и за да участва в дискусия по проблеми на хората с увреждания, организирана от Клуба на социалния работник към професионално направление „Социални дейности“.

Дискусията ще се състои на 19 май, четвъртък, от 17:30 часа в зала 2.104 и ще премине под мотото „Заедно за многообразие, толерантност и недискриминиране“. Тя е съвместна инициатива на Клуб на социалния работник към професионално направление „Социални дейности“ в Русенския университет, Националния алианс за социална отговорност, Дирекция „Здравни и социални дейности“ – Община Русе.

Студенти от специалност „Социални дейности" ще представят своя продукция по обявената тема, а в разговора ще се включат представители на организации за и на хора с увреждания, доставчици на социални услуги за хора с увреждания, потребители на социални услуги, хора с увреждания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама