Обвинен за пране на пари пловдивчанин иска да го пуснат от ареста

07:16, 19 май 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският апелативен съд разглежда днес жалбата на Красимир Калинкин срещу наложената му от Окръжния съд в Пловдив мярка за неотклонение "задържане под стража".

Калинкин е обвинен за извършени множество банкови преводи извън територията на страната посредством използване на документи с невярно съдържание. Общата стойност на преведените суми възлиза на близо 1 млн. щатски долара, като преводите са били насочвани към Китай, Холандия, САЩ и Малта.

По досъдебното производство е установено, че преводите са извършени в периода от март 2015 г. до януари 2016 г. Разследването по делото се извършва от отдел "Икономическа полиция" при ОД на МВР - Пловдив, който е извършил и първоначалните оперативни и следствени действия по случая.

По делото са иззети множество документи, разпитват се свидетели, назначени са експертизи. Работи се по установяване на обстоятелствата при извършване и на други преводи с обща стойност над още 1 млн. щатски долара. Изяснява се произходът на средствата с оглед преценка за извършено пране на пари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама