„Бургас бийч“ ще бъде наемател на северния плаж и това лято

07:29, 19 май 16 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фирмата „Бургас бийч“ на Атанас Атанасов ще стопанисва северния плаж в града и през този летен сезон. Това съобщи за Topnovini.bg областният управител Вълчо Чолаков. Договорът за наем с дружеството изтича в началото на юли, но ще бъде удължен до края на септември месец тази година.

Чолаков каза, че е имало забавяния с плащанията от фирмата и по времето на неговите предшественици в Областната управа са правени многократни компромиси с това. Подписвани са споразумения плащането да се осъществява малко преди настъпването на самия сезон. В момента има постъпило такова плащане макар и със забавяне, така че Атанасов продължава да стопанисва плажа.

„Няма как да не продължим договора, при положение че това е най-посещаваният плаж в Бургас. Не е възможно в последния момент да се търсят наематели и да се организира процедура, като се има предвид, че договорът изтича сега. Трудно друг инвеститор би се хванал да изхарчи много пари само за един сезон, при положение че министерството по всяка вероятност ще даде този плаж на концесия дългосрочно“, каза Вълчо Чолаков.

Бургаският губернатор допълни, че при забавено плащане на наема се начисляват лихви. Даже има вариант и да се прекрати договорът. Но от Областната управа се съобразяват с обществения интерес на плажа да има обслужване през лятото.

Чолаков заяви още, че по принцип има вероятност северният плаж да бъде предоставен за стопанисване на Община Бургас и той смята, че тя би била най-добрият стопанин. Такова искане от Общината обаче при него засега не е постъпвало.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама