Училище в Сливен провежда Боче – игра, подходяща за ученици с увреждания

08:43, 19 май 16 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Сливен провежда днес пролетен турнир Боче – игра, подходяща за ученици с увреждания и откриване на нова спортна площадка за целите на състезанието. Играта Боче е част от програмата на училището по случай  патронния им празник и се организира от ръководството на Ресурсен център – Сливен, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и РИО – Сливен. Участие ще вземат 19 /деветнадесет/ ученици със специални образователни потребности от НУ „Васил Левски“, СОУ „Хаджи Мина Пашов“, ОУ Христо Ботев“, ОУ „Панайот Хитов“, ОУ „Юрий Гагарин“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СОУ „Константин Константинов“ – гр. Сливен.  Целта на спортното мероприятие е да се разнообрази и повиши спортната култура и активност на децата със специални образователни потребности и поощрят техните изяви в спортове, различни от учебната програма.

Турнирът вече има своите традиции в провеждане на зимни и пролетни игри. За първи път ръководство на общинско училище в Сливен  прие и реализира идеята за изграждане на корт на открито за осъществяване на играта Боче, с което заяви своите позиции  в работата и отношението си  към децата с увреждания, интегрирани в общообразователна среда.  Ресурсен център – Сливен изказва своите благодарности на  РИО – Сливен за оказаното съдействие и подкрепа за популяризиране на спорта за децата с увреждания на територията на област Сливен и на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ за реализиране на сравнително нова и изключително интересна игра за децата с увреждания.

Ресурсен център – Сливен активно работи в посока създаване на отбори за  участие на изявени в спорта ученици с специални образователни потребности и подготовката им за регионални и национални състезания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама