Деца в Русе с концерт „Здраве– моя мечта"

09:09, 19 май 16 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Децата от ЦДГ „Русалка” - Русе посвещават своя годишен концерт на спорта, здравето, танците, игрите и детските усмивки, съобщават организаторите на събитието.

То е под надслов „Здраве – моя мечта“ и се провежда в две поредни вечери – 18 и 19 май, от 17:30 часа, в двата филиала на детското заведение - ЦДГ „ Русалка” 2, ул. „ Чипровци” 13А и ЦДГ „Русалка”1, ул. „Шумнатица” №4.

Концертът се реализира като част проекта на детската градина „Все по-далеч, все по-бързо, все по-високо” финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в рамките на кампанията „Русе – Европейски град на спорта 2016“.

Участие в него ще вземат Вокална група „Русалка”, Клуб „Здравей, здраве!”, Детска фолклорна формация с ръководител Пенка Филипова, Студио за съвременни танци с ръководител Анита Атанасова, младежи от Дневен център „Рализ”.

По проекта са предвидени още футболен турнир между подготвителните групи за Купата на „Русалка“ и спортен празник в Парка на младежта.

В рамките на проекта възпитаниците на детската градина също така се запознават с постиженията на българските спортисти, участвали в олимпиади, световни и европейски първенства чрез прожекции и презентации.

Проектните дейности имат за цел да се стимулира духовното и физическото развитие на децата, както и да спомогнат за ранното откриване на спортни таланти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама