Приключва ликвидацията на "Летище - Русе" ЕООД

09:17, 19 май 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съвет - Русе прие краен ликвидационен баланс на "Летище - Русе" ЕООД, в ликвидация, и заличаването му от Търговския регистър и Агенцията по вписванията. 

С решение от 21.05.2015 на Общински съвет Русе е прекратена дейността на „Летище - Русе“ ЕООД и е открито производство за ликвидацията му. Вписването на ликвидатора в ТР е извършено на 10.06.2015. С Решение от 16.07.2015 на Общински съвет Русе е приет началният баланс при ликвидация на „Летище Русе“ ЕООД към 10.06.2015. 

Съгласно Годишният отчет на ликвидатора: всички задължения на дружеството са разплатени, няма задължения към кредитори; документацията на дружеството е предадена за съхранение в Държавен архив; ведомостите за изплащаните възнаграждения са предадени в НОИ РУСО; дружеството няма дълготрайни и нематериални активи; движимите вещи, собственост на дружеството, установени при извършената инвентаризация към 10.06.15г. (Приложение №4) се водят задбалансово, тъй като част от тях са с минимални стойности, а друга част са с нулеви стойности. В голямата си част тези движими вещи във времето са придобивани и ползвани във връзка с поддръжката на района и сградата. След като бъдат предадени на собственика на дружестовото - Община Русе, същите могат да бъдат предоставени за ползване на ОП „Паркстрой - Русе“, отговарящо за обекта. 

Съгласно финансоввите отчети, дружеството разполага с налични средства в размер 4 641.57 лв., и задължения от 1 529.52 лв. След изплащане на всички текущи задължения, банкови такси за обслужване на банковата сметка, преди закриването й, както и таксите за вписване заличаването на дружеството, остатъкът от наличната сума ще бъде внесен в касата на Община Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама