Община Лозница започна подбор на персонал и потребители по проекта „Ръка за ръка”

09:18, 19 май 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Лозница започна прием на заявления за подбор на персонал и потребители по проект „Ръка за ръка”, финансиран по процедура „Независим живот” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщиха от общината.

Дейностите по проекта са свързани с предоставяне на почасови услуги за лична помощ на нуждаещи се, помощ при извършване на комунално-битови услуги, подкрепа на социалното включване и специализирани здравни услуги.

Целева група на проекта са хора с увреждания и хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване от община Лозница.

Проектът предвижда създаване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността и в домашна среда, който ще се намира в старата общинска сграда. В Центъра ще бъдат наети ръководител, социален работник, медицинско лице,  психолог и до 35 лични асистенти и домашните помощници.

За лични асистенти и домашни помощници по проекта могат да кандидатстват лица в трудоспособна възраст, отговарящи на едно от следните изисквания: да са безработни; наети или самонаети, които могат да извършват допълнителен почасов труд и неактивни лица, които могат да извършват допълнителен почасов труд.

Приемът на документи ще продължи до 30 май, като заявленията се приемат в административната сграда на община Лозница, етаж II, ст. 201.

Процедурата по подбор на персонал ще се проведе на два етапа: първи етап - проверка на документите, втори етап – индивидуално интервю с допуснатите кандидати.

Подборът на кандидат-потребителите, подали заявление за ползване на социалната услуга  ще бъде извършен въз основа на изготвената оценка на потребностите, посочена в утвърдена  Методика за оценка на потребностите по проект „Ръка за ръка“ и по нея ще се извърши класиране и подбор на най-нуждаещите се потребители.

Предоставянето на социалните услуги ще започне от 1 юли и ще бъде с продължителност 18 месеца, без заплащане на потребителска такса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама