„Бъди ментор, мисли като предприемач“ е темата на конференция в Русе

09:24, 19 май 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Конференция „Бъди ментор, мисли като предприемач“ организира Първото частно училище „Леонардо да Винчи“ днес, 19 май, в Русенската търговско- индустриална камара.

Конференцията цели да повиши информираността за равните възможности на мъжете и жените с акцент върху областта на професионалното образование;

да подпомогне обучението по предприемачество като решение на проблемите, възникнали от неравнопоставеността между половете в обществения живот и в трудовите взаимоотношения; да насърчи жените в по- голяма степен да разглеждат предприемачеството като възможност за кариерно развитие, съобщават още организаторите на събитието.

Да вземат участие във форума са поканени представители на образователни институции, местни и регионални власти, държавни институции, НПО, ученици и учители и др. Кратки експозета по темата ще направят лектори от различни сфери, очаква се успешни жени предприемачи да споделят личните си истории.

Конференцията се организира по проект „Равенство между половете и предприемачество за всички“, подкрепен от програма „Еразъм +“, който се изпълнява от организации от шест държави с водещ партньор Национален колеж „Униря“, Румъния. Училище „Леонардо да Винчи“ е единственият български партньор в мащабната международна инициатива.

Предстоящите инициативи по проекта, който ще продължи до края на август 2017 година, са изследвания, изготвяне на специализирани учебници и помагала за образователната система, провеждане на обучения, създаване на интернет страница за достъп до материали и партньори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама