Парламентът да потърси вариант за саморазпускане, иска Гроздан Караджов

10:15, 19 май 16 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Този парламент не може да продължава да работи по този начин, той става ненужен за българското общество и най-добре е да се търси вариант за саморазпускането му. Това коментира в кулоарите на парламента депутатът от гражданската квота на Реформаторския блок Гроздан Караджов за падналото вчера вето на президента върху текстове от Изборния кодекс.

"Между "Атака", ГЕРБ, БДЦ, части от РБ и ПФ не може да има никаква принципна съгласуваност на действията. Няма тема, по която да формират обща политика. Ако това е мнозинството, което управлява страната, тежко й. Едни неща обещавахме на избирателите си, за едни сме изпратени, а гласуваме точно противоположните. Това вече е смущаващо и срам", категоричен бе Караджов. 

Според него в парламента има "пазарлък" между партиите, формиращи мнозинството. "Аз ще ти прокарам закона за антикорупцията, ако ти ми прокараш безумните идеи да ограничавам правото на избирателите да отиват пред урните в чужбина". Това са грозни политически пазарлъци", добави той. 

За идеята на Радан Кънев Росен Плевнелиев да бъде издигнат като независим кандидат за президент, Караджов обясни, че в гражданския съвет гледат позитивно да се издигне поне един сериозен кандидат, който доказал, че е евроатлантически настроен и няма да промени посоката на страната, както и няма да обслужва интересите на Русия. 

"Плевнелиев досега това го е доказал. В Източна Европа той е един от най-ярките говорители, които показват истинската страна и интереси на Русия и начините, по които това се прокарва в България. Той е някакъв стопер на това влияние. Ако той не се самозаяви за кандидат, тогава ще се отвори възможността за диалог извън тази кандидатура. Призивът ми към ГЕРБ е да поемат щафетата и да помислят внимателно направеното предложение от ДСБ и да се явят във форма на диалог с онези формации в РБ, които са в опозиция - Гражданския съвет, ДСБ, БЗНС и НПСД", каза още Гроздан Караджов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама