Започва сезонът на абитуриентските балове в Добрич

10:33, 19 май 16 25 2611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 21 май започват абитуриентските балове в Добрич тази година. Първи ще празнуват завършването на средното си образование зрелостниците от професионалните гимназии по аграрно стопанство и по туризъм, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование.

Най-предпочитаната за балове дата тази година е 23 май. Тогава ще празнуват дванайсетокласниците от седем училища и гимназии в града. В понеделник са баловете на СОУ „Св. Кл. Охридски”, ПГ по МТЕ М. В. Ломоносов, Професионална гимназия по транспорт обслужване и лека промишленост, ФСГ „Васил Левски”, СОУ „Дора Габе”, СОУ „Д. Талев” и СОУ „Л. Каравелов”.

В Деня на славянската писменост и българската просвета и култура – 24 май, ще празнуват абитуриентите от Хуманитарната гимназията, която носи името на Светите братя Кирил и Методий.

На 25 май са баловете на Спортното училище „Г. С. Раковски”, ПГВМ "Проф. д-р Георги Павлов", ПМГ „Иван Вазов” и Частно езиково училище "Леонардо да Винчи".

Сезонът на баловете в Добрич ще приключи на 26 май с празника на абитуриентите на Езикова гимназия „Гео Милев”.

 Тази година се е увеличил броят на ресторантите, където абитуриентите ще празнуват. Тържества ще има в ресторантите „България”, „Лебеда”, „Чифлика” и ресторанта на „Международен колеж”.

За втора вечер зрелостниците  са избрали познати и от предходните години дестинации като Турция и Гърция. Ученици от областта пък са се спрели на различни хотели или курорти по родното Черноморие.

От Регионалния инспекторат по образование са подали в Областната дирекция на МВР информация за абитуриентските баловете, включително и за организираните екскурзии.

Проведени са срещи с учениците от всички училища, на които са им разяснени опасностите и са дадени препоръки, за да не бъде помрачаван празникът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама