65-годишна русенка "изгоря" с пари и злато при телефонна измама

11:14, 19 май 16 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
65-годишна жена е поредната жертва на телефонни измамници. Тя е предала на млад мъж пари и злато. Това е станало вчера, съобщават от Областната дирекция на МВР.

На 18 май се е явила 65- годишна жена от Русе, която е заявявила, че същия ден, около 13.30 часа, на домашния и телефон се е обадило лице, което се е представило за полицай и е казало, че трябва да съдейства на полицията за реализирането на акция.

След това на жената се е обадил мъж, който също се е представил за полицай и обяснил, че трябва да предаде парична сума, която да послужи за залавяне на телефонни измамници.

Като награда на жената е било обещано да получи парична сума, както и сумата от 2000 лева, точно толкова, колкото майка й е предала преди около 4-5 години на телефонни измамници.

Тя се съгласила и предала, пускайки през терасата си на мъж, на видима възраст около 25-30 години, сумата от около 3000 лева, както и златно синджирче и три дамски пръстена от жълто злато, с неустановено тегло.

Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство, съобщават още от Областната дирекция на МВР- Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама