Самолетът на "Иджипт еър" се е разбил край гръцкия остров Карпатос

11:18, 19 май 16 / Свят 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Самолетът на "Иджипт еър" Еърбъс А320, който изчезна от радарите в 00.29 ч. по Гринуич, се е разбил край гръцкия остров Карпатос в югоизточната част на Егейско море, докато се е намирал в египетското въздушно пространство, съобщи източник от гръцката гражданска авиация, съобщава БТА.

"Около 00.29 ч. по Гринуич (03.29 ч. местно време), докато се намираше в египетското въздушно пространство, самолетът изчезна от гръцките радари. Той се е разбил на около 130 мили от остров Карпатос, който е разположен между Родос и Крит", заяви източникът.

Египетският премиер Шериф Исмаил заяви, че са започнали издирвателно-спасителни операции и че е твърде рано да се изключи каквато и да било версия за инцидента, включително тероризъм.

"На този етап не можем да изключим, нито да потвърдим нищо. Трябва да приключат издирвателните операции, за да знаем причината", каза той в отговор на въпрос дали изключва възможността разбиването на самолета да е терористичен акт.

Франция ще изпрати самолети и кораби за издирването на самолета, на борда на който е имало 15 френски граждани, заяви френският премиер Жан-Марк Еро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама