Нов съдия встъпи в длъжност в Бургаския апелативен съд

12:08, 19 май 16 25 470 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Илияна Балтова е новият съдия в търговското отделение на Апелативен съд - Бургас. Магистратът официално встъпи в длъжност след проведена тържествена церемония в сградата на съдебната институция, съобщиха от съда.

Зам.-председателят на Апелативния съд Златинка Иванова поздрави съдия Балтова с добре дошла и изрази задоволство от факта, че в търговското отделение на съда ще има нов титулярен член.

„Повече от година това отделение се подпомага от командировани колеги от Окръжен съд - Бургас, което затруднява работата и на двете съдилища. Пожелавам на съдия Балтова да работи все така с желание, да прилага законите на Р България и да спазва етичния кодекс на българските магистрати, с което да допринася за издигане авторитета на съдебната система“, каза съдия Иванова.

От своя страна съдия Балтова изрази надежда да успее бързо да се адаптира и да добави стойност към успехите на Апелативен съд - Бургас.

Назначаването на съдия Илияна Балтова е в изпълнение Решение на Висшия съдебен съвет от заседание, проведено на 7 април 2016 г. Кадровият орган повишава Балтова от съдия в Окръжния съд в длъжност „съдия“ в Апелативния съд – търговско отделение с ранг „съдия във ВКС и ВАС“.

Съдия Балтова има 17 години стаж в органите на съдебната власт. Била е 9 години съдия в Районния съд в Бургас, а от 2010 г. е магистрат по търговско и гражданско право в Окръжния съд в града. Илияна Балтова е един от най-компетентните съдии в Бургас по Европейско право. През 2013 г. е командирована за стаж в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в рамките на програма по Норвежкия механизъм. Била е кандидат за съдия в същия съд в Страсбург, Франция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама