Домашен арест за ексбанкера Калинкин постанови Апелативният съд в Пловдив

12:11, 19 май 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд в Пловдив пусна под домашен арест ексбанкера Красимир Калинкин, обвинен за извършени множество банкови преводи извън територията на страната посредством използване на документи с невярно съдържание.

Общата стойност на преведените суми в периода от март 2015 г. до януари 2016 г. е близо 1 млн. щатски долара, като преводите са били насочвани към Китай, Холандия, САЩ и Малта.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, Калинкин обжалва пред апелативната съдебна инстанция мярката "задържане под стража", наложена му от Окръжния съд в Пловдив.

Мотивите за промяна на мярката на Калинкин са, че няма реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Магистратите взеха под внимание и влошеното здравословно състояние на 53-годишния бивш банкера, който е с над 75 процента инвалидност.

По същото дело е обвиняем е и 29-годишен пловдивчанин, който е съдействал на разследването и е дал обяснения за действията си и за тези на евентуалните си съучастници. Той е с мярка "парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама