Инспекторатът на ВСС си поиска нова сграда, 3 млн. и още 63-ма души щат

12:19, 19 май 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С оглед новите правомощия на Инспекторатът към Висшия съдебен съвет алармираме, че ни трябват допълнително 63 щатни бройки, трябва ни сграда, нов софтуер, допълнително над 3 млн. и 200 хил. лв. към бюджета, бюра и техника. Това каза главният съдебен инспектор Теодора Точкова, като допълни, че сградата на Административен съд София град е подходяща за Инспектората и може да им бъде дадена цялата за ползване.

В момента Инспекторатът се помещава в три етажа от сградата на софийския административен съд.

Точкова е изпратила писмо за нужните човешки и материални ресурси за извършване дейността на ИВСС до Висшия съдебен съвет, парламента, премиера и Министерството на правосъдието. Целта е, когато се защитава бюджета на инспектиращия орган институциите да са запознати с нуждите му. След като се информира за предложенията от Точкова ВСС взе решение предложението да бъде обсъдено в бюджетната комисия и тази за управление на собствеността.

Кадровиците коментираха, че няма информация откъде е взета тази цифра 3 млн. и 216 хил. лв. Точкова заяви, че тази сума е разчетена според вижданията на инспекторите. Тя уточни, че средствата обезпечават новите функции на Инспектората за проверка на данъчните декларации и конфликт на интереси на магистратите, които инспектората получи в края на миналата година с промените в Конституцията.

"Необходими са ни 63 щатни бройки, 44 души специализирана администрация -22 икономисти и също толкова юристи", сметна Точкова като акцентира, че в доклада си ЕК е отбелязала, че трябва да се осигурят всички нужни ресурси на ИВСС да изпълнява дейността си.

ЕК в своя последен доклад също каза че Инспектората трябва са бъде обезпечен с ресурси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама