Осъдиха баща, изнасилил дъщеря си

13:02, 19 май 16 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 17 години затвор беше осъден от Хасковския окръжен съд харманлиецът Желю Иванов. Той бе признат за виновен, че миналата година е изнасилил 14-годишната си дъщеря пред очите на сина си.

Прокуратурата не осигури доказателства, че бащата е изнасилвал системно детето си, както се твърди в обвинителния акт. Затова и съдът прие, че има насилствен полов акт само на 21 февруари миналата година. Тогава Желю се прибрал пиян в дома си и легнал в леглото на дъщеря си, където тя спяла със своя брат. Мъжът изнасилил момичето, въпреки че тя се съпротивлявала. Синът му повикал помощ от свой роднина, който пък подал сигнал на тел. 112. Така започнала да се разплита сагата в семейството.

На днешното съдебно заседание обвинителят Розалин Трендафилов изтъкна, че присъдата трябва да е с превес на смекчаващите вината обстоятелства. Това обаче не се случи.

Законът предвижда наказание от 10 до 20 години. Съдия Миглена Тянкова постанови 17 години решетки при строг режим на изтърпяване.



В пледоарията си Трендафилов посочи, че подобен случай е изключителна рядкост в живота. Той заяви, че бащата е полагал грижи за децата си, но въпреки това е показал изключителна упоритост.



Особеният представител на 14-годишното момиче, адвокат Кирил Керанов заяви, че: „По-добре беше, ако разследващите бяха си свършили перфектно работата по този случай. По време на досъдебното производство не е направена ДНК експертиза”.

Такава бе назначена от съда, а заключението категорично посочи, че извършител е Желю Иванов, който заяви, че не помни нищо от случилото се. „Не е имало случай да насилвам детето си”, каза още той.

Защитникът на Желю, адвокат Димитър Велев обясни в пледоарията си, че в показанията на момичето, което е и основен свидетел, има противоречия.  В хода на делото, при закрити врата, тя е заявила, че не баща й, а нейният дядо е извършил гаврата. Доказателствата обаче оборват тезата й.



Момичето е с лека умствена изостаналост и страда от епилепсия.

Днешната присъда може да бъде обжалвана пред Апелативен съд Пловдив.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама