Засилен полицейски контрол по време на почивните дни в Шуменско

13:04, 19 май 16 25 327 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Засилен полицейски контрол през предстоящите почивни и празнични дни ще има в област Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Полицията в региона ще създаде организация за безпроблемно придвижване на автомобилите към от градовете в областта през почивните дни, а полицейски служители ще подпомагат движението, за да не се допуска образуване на колони от автомобили.

Пътните полицаи стриктно ще следят за водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство, както и на шофьори, които създават опасност за останалите участници в движението.

За времето от 16 до 20 часа утре и на 24 май от 14 до 20 часа по републиканската пътна мрежа се въвежда временна реорганизация на движението за моторни превозни средства над 12 тона, включително с  ремаркета и полуремаркета.

Селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана техника също няма да бъде допусната да се движи в този времеви интервал по републиканските пътища.

Специализирани полицейски проверки “Алкохол, упойващи вещества и неправоспособност” ще се проведат в Шуменско на 21, 22 и 23 май. Полицейски екипи ще има както в градовете, така и в малките населени места.

Проверки ще има и в районите на питейни заведения и дискотеки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама