Събарят сградите на пловдивската пивоварна "Каменица"

13:16, 19 май 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Събарят сградите на пловдивската пивоварна "Каменица", като нов етап в изграждането на нова пивоварница, съобщиха от предприятието.

Целият процес по разрушаване на сградите ще бъде извършен чрез механични средства и няма да има взривяване на производствени помещения. От компанията споделят, че емблематичният комин ще бъде запазен в сегашния си вид и ще се превърне в част от новия комплекс.



Подготовката на терена за предстоящите дейности стартира от днес. В рамките на 7 до 10 дни на място ще бъде разположена необходимата строителна техника, ще бъдат изградени допълнителни съоръжения, ще бъде поставено допълнително осветление и т.н.

За допълнително намаляване на шума при разрушаването е предвидено изнесено разбиване на големи отломки, т.е. те ще бъдат транспортирани извън територията на пивоварната, където на специална площадка ще бъдат окончателно разрушавани и раздробявани. В допълнение ще се използва и хибридна техника, която работи и с електричество, при която шумът от двигателите е значително по-нисък. Във всеки момент, в който технологичният процес позволява, тя ще работи със значително по-безшумното електрическо захранване.

Процесът по разрушаване на сградите, намиращи се на целия терен на пивоварната, ще продължи до края на месец октомври, като ще започне и строителството на бъдещия мултифункционален комплекс "Пивоварница Каменица". Той ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, музей на 135-годишната история на пивоварната, класически ресторант, бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития. С този свой преобразен облик "Каменица" АД ще продължи да се развива в родния си Пловдив и да бъде част от културния живот на града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама