Първите магистри в разградския филиал на Русенския университет се дипломираха

13:26, 19 май 16 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първите магистри, обучаващи се във Филиал – Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев”, се дипломираха днес. Дипломите за висше образование на 24-та абсолвенти от четирите специалности бяха връчени на тържествена церемония, която се състоя в учебния корпус на висшето учебно заведение. Тя бе в рамките на програмата по случай празника на Филиал – Разград, който се отбелязва  в навечерието на Деня на славянската писменост и култура.

Сред гостите на събитието бяха кметът на общината д-р Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, зам. областният управител Виолета Тодорова, ректорското ръководство на РУ „Ангел Кънчев”, представители на фирмите, с които филиалът работи, директори на училища, бивши и настоящи възпитатели и др.

Поздрав към присъстващите отправи директорът на Филиала доц. дн Станка Дамянова. Тя посочи, че във филиала се обучават близо 300 студенти. Отличниците от първия випуск магистри са осем, а останалите са с много добър успех. Пълният отличник на випуска е Живка Иванова, а третокурсникът Павлин Димитров ще бъде носителят на общинската награда „Студент на годината”.

Наградите на абсолвентите и на  студентите от ІІ и ІІІ курс с отличен успех бяха осигурени от фирмите, в които работят студентите и с които работи университетът – Каолин, Хан Аспарух, Амилум, Биовет и Антибиотик.

По време на тържеството бяха прочетени поздравителни адреси от областния управител Манол Кившанов и от народния представител Михаил Тодоров. Поздравителен адрес имаше и от Филиал - Силистра.

В своето обръщение към студентите зам.-ректорът на Русенския университет Проф. Пламен Даскалов посочи, че филиалът, дипломиращ кадри по уникални за Североизточна България специалности, е сред най-стабилните опори в усилията на университета да работи за постигане на стойностно образователно ниво, което да бъде основа за развитието на региона и на университета.

От името на проф. д-р Велизара Пенчева и цялото академично ръководство той пожела на преподавателите във Филиала здраве, духовни сили и жизнена енергия, а на абсолвентите да бъдат достойни посланици на своето висше училище и да се гордеят с него навсякъде у нас и по света.

Преди награждаването на абсолвентите и отличниците проф. д-р Юлиана Попова - зам. ректор по евроинтеграция и международно сътрудничество, представи презентация на тема „17 години Програма Еразъм в Русенски университет“.

В деня на промоцията на випуск 2016 дипломираните абсолвенти връчиха на директора на Филиала в Разград капсула с послание.

„В тази кутия освен, че ще поставим нашите имена, ще заключим и спомените, които събрахме за тези пет години. Надяваме се един ден, като се срещнем всички да бъдем успели”, заявиха абсолвентите магистри. Доц. дн Станка Дамянова обещава, че ще поставят капсулата на видно място на витрина в ректората и изрази надежда, че традицията на първия випуск магистри ще бъде поета и от следващите абсолвенти.

Празникът на Филиал - Разград продължи с три workshop-а -  „Български народни танци“ с Румен Иванов, „Йога и здравословно хранене“ с Христо Христов и „Латинотанци с Катето Ганева“. Гостите на празника имаха възможността да разгледат и изложбите с експонати от студентското творчество на  клубовете „Наука и изкуство – ръка за ръка”, „Microbio art” и „Кулинарен клуб”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама