Виртуална разходка и демонстрации на оръжие за Нощта на музеите

13:59, 19 май 16 / Култура 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пионерния за България проект "Виртуална разходка" и превърналите се в традиционни, демонстрации с хладно и огнестрелно оръжие на пловдивското дружество "Родолюбие" ще са атракциите в Регионален исторически музей – Пловдив в Европейската нощ на музеите.



Между 18 и 21ч. часа ще бъде демонстриран проекта на възпитаника на Математическата гимназия в града Симеон Марлоков, който използва своите софтуерни умения и потенциала на новите технологии, за да създаде детайлно виртуално копие на експозиция "Съединение на България от 1885 г.". То може да бъде свалено от интернет и инсталирано на всеки компютър или смартфон. По този начин модерният човек, обградил ежедневието си с различни интерактивни устройства, може да осъществи т.нар. first-person виртуално посещение на музея по всяко време и от всяко място на света.

Припомняме, че на 21-ви май (събота) отбелязваме дванайсетото издание на Европейската нощ на музеите. Регионалният исторически музей ще работи с две от своите експозиции. Експозиция "Българско Възраждане" на ул. "Цанко Лавренов" 1 и експозиция "Съединение на България от 1885 г." на пл. "Съединение" 1 с безплатен вход от 18 до 24 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама