Третокласници от Добрич изрисуваха глаголическата азбука върху камъчета

14:01, 19 май 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третокласници от основно училище „Хр. Ботев” в Добрич изрисуваха глаголически букви върху камъчета и обединиха буквите в стиха „Върви, народе възродени!”. Това стана в творческа работилница в Регионална библиотека „Дора Габе” по инициатива на фондация „Детски книги”.

Директорът на културната институция Невяна Христова поздрави учениците с предстоящия празник и им благодари, че се включват в заниманието, за да научат повече за глаголическата азбука и да се научат да пишат на глаголица.

Преди да нарисуват глаголическите букви, които да обединят в стиха „Върви, народе възродени!”, библиотекар от сектор "Работа с деца" припомни на третокласниците за Стоян Михайловски, създател на възторжения и любим на българите химн, с който посрещаме нашия най-светъл празник. Учениците показаха колко много неща знаят за химна, както и за светите братя Кирил и Методий.

Нетрадиционният час по български език вдъхнови децата за красиво изписване на непознатите глаголически букви и им достави истинско удоволствие. Учениците сглобиха написаното и поискаха отново да се забавляват с рисуване върху камъчета на глаголица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама