ВСС ще рекламира комисия с филм по БНТ

14:04, 19 май 16 / Политика 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пленумът на Висшия съдебен съвет реши да се направи видеоклип и да се излъчи по БНТ, с който да популяризира провеждането на конкурсите в органите на съдебната власт, кариерното развитие и церемониите по встъпвания в длъжност. Това стана ясно след оспорван дебат между кадровиците, които се скараха за нуждата от подобна реклама на Комисията по предложенията и атестирането.

Представляващият съвета Димитър Узунов даде почивка, но гласът му беше заглушен от виковете на колегите му и той прекъсна излъчването на заседанието онлайн в пика на дебата. След като заседанието продължи стана ясно, че договор с БНТ ще се сключи.

Цената на видеоклипа, който ще трае 10 минути, ще бъде 7000 лв. с ДДС и ще бъде излъчен по БНТ 2.

От обсъжданията стана ясно, че в рамките на осъществяването на европроекта за Комуникационната стратегия на ВСС е било предвидено и излъчването на 10 клипа по БНТ. Един от тях е трябвало да представи работата на Комисията по предложения и атестиране, но това е било възпрепятствано от някои членове на Съвета.

При споровете, някои от кадровиците бяха на мнение, че подобен клип няма да се гледа. Други пък заявиха, че продължителност от 10 минути прилича повече на филм, отколкото на рекламен клип.

"Защо да няма клип за всички комисии?", поискаха къде с ирония, къде не част от кадровиците. Галина Карагьозова пък коментира, че тези пари могат да се използват за по-полезни дейности.

В крайна сметка се реши да има клип-филм, а юристите ще бъдат уведомени през националната телевизия къде, кога и какъв конкурс ще има, за който да кандидатстват.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама