Записването за пясъчния полумаратон „Камчийски пясъци” приключва на 23 май в полунощ

14:12, 19 май 16 / Спорт 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Записването за единствения в България пясъчен полумаратон „Камчийски пясъци” затваря на 23 май в полунощ, съобщават организаторите от разградския клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка”.

Онлайн записването става на адрес http://www.green-foot.net/kamchia2016.php.

Таксата може да се заплати и на каса на EasyPay или електронно чрез платформите на ePay и PayPal, но трябва да се има предвид и това, че 21, 22 и 23 май са неработни дни, уточняват организаторите. Записалите се към момента участници са 80, от които 54 мъже и 26 жени.

Второто издание на пясъчния полумаратон "Камчийски пясъци" ще се проведе на 29 май. Състезателното трасе е най-дългата плажна ивица в страната между Камчия и Шкорпиловци, а дистанциите са три -   21 км (полумаратон), 10 километра и детска (за начинаещи) – два километра). Освен да бягат по пясък, участниците в първите две дистанции ще трябва да се справят с естествено водно препятствие - пресичането на устието на река Камчия. Организаторите осигуряват спасители, а за онези, които не искат да се мокрят, ще има възможност за преминаване с лодка или водно колело.

За участниците са предвидени предметни награди на обща стойност шест хиляди лева от генералния спонсор Идеал Стандарт, както и от веригата за спортна екипировка BaseCamp.  Ще има и авторски пясъчни медали, дело на дизайнера и председател на УС „Зелена стъпка” Цоньо Пенев.

Ден преди състезанието, в събота (28 май) организатори, участници и доброволци ще почистят плажа от отпадъци, изхвърлени от недобросъвестни туристи или довлечени от реката и морето.

За участниците се организира палатков лагер в района на старт-финала срещу неголяма такса, а онези, които предпочитат да имат покрив над главата си могат да се възползват от преференциални цени в хотелите на СОК „Камчия“.

В съпътстващата програма на състезанието, освен екологична акция, в събота е предвиден и концерт на русенската пънк-рок група „Artificial Comet”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама