Започват ремонтите в пловдивския район "Южен"

14:12, 19 май 16 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на  "Южен"  Борислав Инчев подписа договорите ремонт на улици и изграждане на паркинги в района.  Фирма "ЦИД  Атлас" е спечелила търговете и започва работа от утре.

Предстои преасфалтиране и запълване на дупки на бул. "Кукленско шосе" в зоната от Надлез "Родопи" до Митница Пловдив. Ще се ремонтират и участъци от вътрешнокварталните улици "Скопие", "Чипровец", и "Кукуш".

"Указанията ми са да се обърне внимание на първостепенни улици и пътища, по които се движи масовия градски транспорт. Приоритетно ще се работи и по сигналите, свързани с пътната обстановка, които се подават от Първо РПУ", категоричен е Борислав Инчев.

Той съобщи, че започва работа по изграждането и на 4 паркинга в района-в близост до магазин "Слънчеви лъчи 2" и болница "Каридат", на улица "Борис Шивачев", до църквата "Св.Троица" и Читалището и на улица "Пере Тошев" до парк "Белите брези".  По този начин ща бъдат осигурени допълнителни 130 места за паркиране. Те се ползват безплатно от пловдивчани. "След като при нас пристигне решението на Пловдивския общински съвет за платеното паркиране ще започнем обследване на улиците и ще вземем становище", заяви Борислав Инчев.

"Очаквам да приключи в рамките на една седмица срокът за обжалване на търговете, които сме обявили за ремонта на тротоарите, паважите и изграждането на кучешки и детски площадки. Планираме първата да бъде на улица "Димитър Талев" срещу бензиностанция "Хаджията Груев", допълни още Инчев.

Той каза и, че се предприемат строги мерки към длъжниците за таксите за гаражи. "Почти на пълно сме изчистили незаконните гаражи. Започваме да събираме и старите задължения. За пример - има пловдивчанин, който дължи 1365 лева, защото не е плащал 41 месеца",завърши Инчев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама