В началото на юни започва ремонтът на пътя Побит камък - Завет - Веселец

14:34, 19 май 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В началото на юни започва ремонтът на пътя Побит камък - Завет - Веселец в област Разград, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Третокласният път ще бъде ремонтиран с част от отпуснатите от правителството средства за превантивно поддържане на пътната мрежа в Северна България. Стойността на ремонтните дейности е 1 млн. лв.

В момента се извършва замерване за определяне на площите, които ще се асфалтират. Предвидено е на участъци от пътя да бъде премахната съществуващата компрометирана настилка и да бъде положен нов асфалтов плат, с което ще се подобри експлоатационното състояние, пътната безопасност и удобството при пътуване. Предвидено е ремонтните дейности да приключат до края на месец юни

Пътят между Побит камък и Веселец свързва околните населени места с три от основните пътни артерии в областта – второкласните пътища Тутракан – Кубрат – Разград и Русе –  Кубрат – Дулово и третокласния път Исперих - Тутракан. С подобряването на състоянието му ще се намали времето за пътуване на жителите от района до областния център Разград и ще се улесни достъпът им до административни и здравни услуги, допълват от пътната агенция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама