Специализиран детски кът откриха в пловдивската библиотека "Иван Вазов"

16:01, 19 май 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализиран кът за деца със специални образователни потребности откриха в библиотека "Иван Вазов" в Пловдив. Инициативата е реализирана с дарения от "Райфайзенбанк", събрани в рамките на кампанията "Избери, за да помогнеш". През 2015 г. бяха набрани 3469 лв. в подкрепа на проекта на втората по големина в България регионална библиотека. Средствата за проекта "Заедно в библиотеката" бяха дарени от служители на финансовата група, както и от банката, която за всяко дарение от свой служител добави по още 100 лв.

С реализацията на проекта е променен интериорът на читалните зали, закупени са нови детски столчета и стелажи.

"Обновеният кът ще привлече още повече деца с дислексия, със Синдрома на Даун, с аутизъм и с други физически и психически увреждания. Той ще им даде възможност за придобиване на знания и за активно включване в атрактивни образователни дейности; ще ги утвърди като активни личности, чрез групови задачи и взаимодействия; ще превърне библиотеката в желано място за посещение, учене и забавление", коментира директорът Димитър Минев.

Обновените читални зали могат да се използват и от преподавателите на децата със специални образователни потребности за провеждане на извънкласни занимания, а библиотеката е информационен център, отворен и достъпен за всички.

За седемте си издания до момента кампанията "Избери, за да помогнеш" е подкрепила 189 значими проекта в сферата на здравеопазването, социалната дейност, екологията, образованието и културата с общо 2 278 660 лева. Предстои тазгодишното издание на инициативата, което ще стартира в началото на ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама