Организират благотворителна изложба в помощ на болно момиченце от Плевен

16:02, 19 май 16 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителна изложба в помощ на болно момиченце от Плевен ще бъде организирана на 1 юни в Къщата на художниците от 18:00 часа, информираха от общинския пресцентър.

В изложбата ще бъдат подредени рисунки на деца от арт школа "Таланти", българското училище в Сиатъл и столичното СОУ "Иван Богоров".

Малката Яна е на 1 година и 7 месеца. Страда от двустранен невробластом, като през 2015 г. е оперирана в Тюбинген, Германия. Претърпява шест химиотерапии. Поради съмнения за рецидив отново трябва да замине за Германия, за да се направят нужните изследвания.

Здравната каса не поема лечението на Яна. Тя се нуждае от хидрокортизон 20 мг, който не се внася в България и родителите са принудени да го набавят от Гърция. Освен това, се нуждае от рейши, коластра за подсилване на имунната система и изчистването на организма от токсините от химиотерапиите и ядрено-магнитен резонанс.

Всички средства, които се наберат от продажбата на детски рисунки, ще бъдат вложени в лечението на Яна. Не забравяйте - 1 юни 2016 г., 18:00 часа, Къща на художниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама