Казусът „Бедечка” ще се обсъжда в София

16:05, 19 май 16 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 26 май в София от 16.30 часа в зала 356 в сградата на Народното събрание, ще започне обществена дискусия, на която ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с бъдещето на парк „Бедечка“ в Стара Загора и възможните варианти за устройство и развитие на тази градска територия, съобщи старозагорския депутат от Реформаторския блок Димитър Танев.

Домакини на дискусията ще бъдат Димитър Танев, народен представител  и заместник председател на ПП „Движение България на гражданите” и Найден Зеленогорски, председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 43-тото Народно събрание.

По време на посещение в Стара Загора, старозагорският депутат получи отворено писмо от местна неправителствена организация в защита на тезата, че паркът „Бедечка“ не трябва да бъде застрояван.

Целта на дискусията е  да даде възможност за изява на всички гледни точки по казуса, за излагане на аргументи в полза на различните позиции по въпроса, както и да срещне и постигне компромис между гражданското мнение и експертната позиция на компетентните органи. Регламентът й ще бъде предварително обявен на всички участници.

Предварителна регистрация за участие са направили 7 граждански организации. Присъствие са заявили и представители на Министерство на околната среда и водите, Министерство на регионалното развитие, Дирекция за национален строителен контрол, представители на община Стара Загора, представители на национални медии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама