Наградиха фирми за осигурени безопасни и здравословни условия на труд

16:23, 19 май 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-областният управител Станимир Станчев обяви резултатите от конкурса „Годишни награди по безопасност и здраве в област Русе за 2015 г.“, който ще се провежда ежегодно. Това стана на заседание на Областния съвет по условия на труд.

Станчев връчи грамоти на отличените фирми „Каолин“ АД, „ЕКОН 91“ ООД, „Керос България“ ЕАД, „Оберьостерайхише Биодизел България“ ЕООД. Голямата награда – плакет на областния управител получи „Мегахим” АД, която беше класирана на първо място в категория средни предприятия, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Представителите на дружествата изказаха благодарности и коментираха проблеми, основен от които, според тях, е недостигът на квалифицирана работна ръка.

В тази връзка Станимир Станчев отбеляза, че възможност за преодоляването на проблема е дуалното обучение. В него „Каолин“ АД например вече има опит. В някои от годините фирмата е осигурявала стипендии и практика на цяла паралелка от гимназията във Ветово, след което всички завършили са наемани на работа.

В края на заседанието Диана Аврамова запозна участниците с процедурата „Добри и безопасни условия на труд“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама