Шофьор, хвърлил подкуп на полицаи, ще се труди 300 часа в полза на обществото

16:26, 19 май 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 300 часа труд в полза на обществото ще положи през следващите 3 години 35-годишният Демир Асенов за опита си да подкупи гранични полицаи. Това наказание му наложи Варненският окръжен съд заедно с 500 лв. глоба и задължителни срещи с пробационен служител два пъти седмично в продължение на 3 години.

На 7 май тази година Асенов, който шофирал „Фиат Фиорино“, бил спрян за проверка под Аспаруховия мост от двама гранични полицаи. Иво Илиев – командир на отделение в група „Охрана на държавната граница“ в Граничното полицейско управление – Варна,и изпълняващият длъжността старши полицай Пеньо Пенев установили, че шофьорът не притежава свидетелство за управление. За да не подадат сигнал за започване на административнонаказателно производство по Закона за движение по пътищата, Асенов предложил на полицай Илиев: „Бате, дай да оправим нещата и да си отивам!“ Полицаят му разпоредил да се върне в колата си и да изчака там.

Малко по-късно нарушителят отново се приближил до полицейския автомобил. Подхвърлил в багажното му отделение три банкноти по 20 лева и казал на полицаите: „Разделете си ги и се почерпете!“

Наказателното дело се проведе при условията на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият се призна за виновен и се съгласи да не се събират нови доказателства в съдебната зала, съобщиха от пресслужбата на съда. Присъдата може да се протестира или обжалва пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама