Прокуратурата в Ямбол даде на съд мъж за подкуп на полицай

16:32, 19 май 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура Ямбол предаде на съд И. Юсеинов. Той е подсъдим за това, че на 2 април 2016г, в близост до разклона на с.Чарган, обл.Ямбол, предложил подкуп - пари в размер на 60 лева на двама полицаи, за да не извършат действия по служба - да пропуснат лек автомобил и пренасяната в него стока - маратонки от различни марки, без документи.

Юсеинов се занимавал с продажба на маратонки по пазарите в Димитровград и Пловдив. Същите той е закупувал от Турция, като първоначално пътувал до там, но в последствие само ги е поръчвал по „скайп“, а продавачът е изпращал стоката по автобуси, преминаващи през България.

През нощта на  2 април 2016г. Юсеинов пристигнал на уговорено място, за да си получи стоката.  Той спрял до разклона на с.Чарган, обл.Ямбол, на път I-7, където шофьорът на автобуса  разтоварил стоката на подсъдимия, оставяйки я до пътното платно. Юсеинов и негови приятели, започнали да товарят в колата си торбите с маратонките. В този момент, покрай тях преминал полицейски автомобил с двама пътни полицаи. Те забелязали спрения автомобил, както и че хората около него, виждайки ги, започнали да се суетят. Поради тази причина полицаите решили да извършат проверка. Слизайки от служебния автомобил, същите видели, че в багажника и на задните седалки на колата се товарят денкове. Някои от тях били разкъсани, поради което видели, че в тях има маратонки. Полицаите се представили на лицата и поискали документите им за самоличност. Попитали ги също какъв е произхода на стоката, при което Юсеинов им разказал, че търгува със спортни обувки, произведени в Турция.  Добавил, че стоката е без документи за произход.

По време на проверката, Юсеинов извадил от джоба на анцуга си няколко сгънати банкноти, които подал на проверяващия полицай и му  казал, че му ги дава, за да се почерпят с колегата си и за да ги пуснат да си тръгнат, заедно със стоката. Полицаят отказал да вземе парите, при което подсъдимият отишъл и при другия служител на реда, на когото отново повторил казаното, но и той е отказал. Юсеинов обаче  се приближил до колата и през отворената предна дясна врата пуснал на стелката пари и  казал: „Нищо не е станало, почерпете се и да бягаме“.

Полицаите веднага задържали Юсеинов и го отвели до сградата на ОД на МВР-Ямбол, където били проведени и първите действия по започналото досъдебно производство.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието по делото на 14.06.2016г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама