В Кубрат наградиха победителите във фотоконкурса „Моят роден край през обектива”

16:42, 19 май 16 / Култура 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Кубрат наградиха победителите във фотоконкурса „Моят роден край през обектива“. Творческата надпревара бе организирана от общината и Общинския детски комплекс в града в рамките на Майските празници, съобщиха от общинската администрация. 

В конкурса участваха 29 фотолюбители от Кубрат и Юпер с над 100 снимки. Те бяха разделени на две възрастови групи – от 10 до 19 години и над 19 години. Надпреварата се проведе в три категории – природа, празници и обичаи, и ежедневие.

Творбите на участниците оценява жури с председател Александър Кръстев, фотограф от Кубрат с дългогодишна практика и членове: Димитър Атанасов, председател на местния клуб за хумор и сатира „Жарава“ и Стоян Черников, завеждащ отдел „Култура“ в община Кубрат.

В категория „Природа“ в групата до 19 г. първи стана Радосвет Йорданов, следван от Константин Йорданов и Габриела Терзиева. Поощрителна награда за добро представяне получи Илхан Пехливан.

При големите на първо място се класира Лидия Георгиева, а на второ и трето място бяха класирани творбите на Павел Димитров и Илиян Игнатов. Специална награда за цялостно участие получи Недялка Кирилова.

В другата категория „Празници и обичаи“, в малката възрастова група първото място заслужи Десислава Банчева, втора стана Ирен Русева, е трети се класираха малките фотографи от 3в клас на СОУ „Христо Ботев“.

В последната категория „Ежедневие“, при най-малките първа стана Траяна Димитрова, следвана от Сесил Раданова и Михаела Йорданова.

С най-добрите творби бе експонирана фотоизложба във фоайето на читалището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама