Кметът на Търговище представи общината и бизнеса на форум в Португалия

16:47, 19 май 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща с кмета на Санта Мария да Фейра и посланика на България в Португалия  Тодор Стоянов проведе днес кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. Това съобщиха участниците в делегацията от Общината, които са на официална визита в побратимения град.

При разговорите са маркирани основни характеристики на двете общини, административен опит и приоритети в развитието им. Те ще бъдат представени подробно на бизнес форум в късния следобед. Там посланикът ни ще говори за възможностите за инвестиции у нас, а двамата кметове за акцентите в работата си и профила на бизнеса в общините.

В Санта Мария да Фейра има две големи болници, включително и за онкозаболявания, които разполагат с изключително модерна техника. Местната община предвижда те да станат обучителен център за медицински кадри от страната и да се проучат възможностите за специализиране и на наши лекари. Това съобщи секретарят на Община Търговище Христалина Халачева, която участва в делегацията.  В нея са още зам.- кметът Емине Якубова и гл. експерт по международните отношения Полина Василева. От страна на бизнеса от Търговище в групата участват инж. Таню Танев, инж. Тошко Райчев и Хамди Илиязов.

Българската група снощи е провела среща и със собственика на най-голямата фабрика за коркови изделия, който преди време е имал бизнес отношения с Търговище и желае те да бъдат подновени. Предстои делегацията да разгледа и инсталация за сепариране и преработка на отпадъци, от които се произвежда биогаз, а от нея електричество. Предвиждат се и  разговори със собственици на фирми, специализирани в производство на обувки, санитарен фаянс, автомобилни части и други, които са част от бизнеса на община Санта Мария да Фейра и проявяват интерес към Търговище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама