Посланикът на Израел и Здравко Димитров обсъдиха бурките и радикалния ислям в Пловдив

16:54, 19 май 16 / Политика 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проблемът с бурките и наченките на клетки на радикален ислям у нас, бяха обсъдени от посланикът на Израел Н.Пр. Ирит Лилиан и областния управител на Пловдив Здравко Димитров, съобщиха от Областната администрация.

Посланикът изрази възхищението си от страната, в която реализира своята дипломатическа кариера вече девет месеца и изтъкна, че нашите два народа имат обща история. "Още с пристигането си тук, се почувствах като у дома си, защото ние имаме много общи неща и исторически корени. Народът на Израел и евреите по цял свят никога няма да забравят това и ще са винаги дълбоко признателни на своите спасители. Но за мен е важно не само да запазим паметта за общото ни минало, но и да мислим за младите хора, които трябва да градят нашето и своето бъдеще". Подчертано бе, че е изключително важно да се изградят нови връзки между младите хора в двете страни и да се работи в посока на реализирането на двустранни проекти в бизнеса, IT технологиите, аутсорсинг индустрията и иновациите.



"Най-важно е да се създадат връзки между непривилигированите членове на обществото, емигрантите и малцинствените групи, който да бъдат интегрирани чрез дейности, които са присъщи за техния бит", подчерта Лилиан. Тя сподели опита на израелската държава в това направление и каза, че един от най-добрите начини да се възбуди интересът и да се интегрират тези групи е чрез спорт. "В Израел имаме сериозен опит и сме готови, не само да споделим своя опит, но и да инвестираме в тази посока, защото спортът е една от областите, чрез които най-добре се интегрират малцинствата", каза посланикът.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама