Пак ще събарят незаконни ромски къщи в Стара Загора

17:03, 19 май 16 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Тази година ще бъдат премахнати нови незаконни постройки в старозагорския квартал „Лозенец“. Първите ще са 40 паянтови постройки в западната част на квартала, до дерето. Съвместно с МВР общинските служители вече са връчили констативни протоколи на обитателите им“, съобщи кметът Живко Тодоров. Предстои връчването на заповедите за доброволно премахване с 30-дневен срок. Ако това не стане, те ще бъдат съборени от Общината.

Има останали и 92 незаконни постройки на територията на парк „Борова гора“. В момента в Общината се работи за  оформянето и предлагането на алтернативни терени за сторителство на живеещите там. След това ще се предложи на собствениците сами да съборят незаконните си къщи. Ако не искат доброволно, ще стане принудително.

Според кмета, трябва още малко време за оформяне на парцелите. За 40-те паянтови постройки обаче няма да се правят компромиси. Още повече че там живеещите нямали дори лични карти и повечето не са от Стара Загора.

Започва и подготовката на работни проекти за водоснабдяването и канализацията в законната част на кв. „Лозенец“. Идеята е, чрез направата на канализация да се спре водният поток от квартала, който влачи към града пясък, чакъл и боклуци, които пък задръстват отводнителната система на Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама