Русе отново се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

17:24, 19 май 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информационна работна среща във връзка с кампанията „Да изчистим България заедно“ се проведе днес в сградата на областната администрация.

От отчета за 2015 г. стана ясно, че от осемте общини в област Русе само Ветово не се е включила в почистването. Над 1500 човека са се обърнали към местните власти, за да им бъдат предоставени чували и ръкавици. По експертна преценка са участвали общо над 9000 доброволци.

По обобщени данни, посочени от bTV Media Group, за последните 4 години в инициативата са се включили повече от 1 209 675 доброволци, които са събрали 76 990 тона отпадъци.

Тазгодишното издание на кампанията ще е на 4 юни, с основен партньор по традиция – Министерството на околната среда и водите и чрез Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда (ПУДООС). Ще бъдат почистени 265 общини във всички 28 области в България.

На специализирана интерактивна карта доброволците могат да отбелязват мястото, което са почистили. Всеки от тях ще има възможност да публикува снимка преди и след почистването, броя на участвалите и площта, от която са събрали хвърлените боклуци. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама